06-45710342

Training

Home  >>  Paard in Beweging  >>  Training

Sandra van Hamel is al meer dan 10 jaar rij-instructeur. Met haar inmiddels 21-jarige paard Niko reed ze op Z-niveau dressuur. “Ik doe daarnaast graag veel andere dingen met mijn paard, zoals buitenrijden, met halsring rijden en een sprongetje maken. Door een blessure van Niko ben ik jammer genoeg gestopt met de eventingtrainingen bij Gert Boonzaaijer. In het verleden heb ik zelf getraind bij onder andere Jarko Dun en Piet Tijssen.” Momenteel traint Sandra met een jong paard bij Heleen Comello.

Sandra heeft als doel van haar lessen, dat het paard in samenwerking met de ruiter ontspannen en in balans loopt. “Het maakt mij niet uit of iemand wedstrijden rijdt of vooral buitenritten maakt,” vindt ze. “Een ontspannen paard dat in balans en met goed gebruik van zijn lijf loopt, kan de ruiter méér en langer rijplezier geven.”

Iedereen kan rijlessen volgen bij Sandra van Hamel. Het kan ook zijn dat er eenmalig rij-instructie nodig is in het kader van een revalidatieprogramma. En ook zeker  voor het senior paard kan rij-instructie nog heel waardevol zijn.