06-45710342

Kreupelheidsonderzoek

Home  >>  Mobiele Praktijk  >>  Kreupelheidsonderzoek

Veel kreupelheden ontstaan door een probleem in de benen – gewrichten, pezen, banden, botten of hoeven. Ook problemen in de hals of de rug kunnen meespelen of de hoofdoorzaak voor de kreupelheid zijn. Daarom worden bij een kreupel of stijf paard alle bewegingen meegenomen in het onderzoek.

Hipposan zal in deze gevallen eerst het klassieke kreupelheidsonderzoek uitvoeren: het bekijken, bevoelen en bekloppen van de benen, het monsteren van het paard op de harde en zachte bodem en het uitvoeren van buigproeven. Daarnaast wordt ook de rug en de hals op pijnlijkheid, beweeglijkheid en spierspanning beoordeeld. Wanneer dat nodig is, zal ook een beoordeling onder het zadel worden gedaan.

Het kan zijn dat nog verder onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld een echografie. Hipposan beschikt over een draagbaar echoapparaat, waarmee pezen, banden, spieren en gewrichten nader bekeken worden. Hipposan heeft goede contacten met andere praktijken om een mobiel röntgenapparaat voor foto’s van de botten van het paard te regelen.